100% beginners

100% beginners .

De cursus 100% beginners is bedoeld voor mensen die willen leren draaien op de pottenbakkersschijf
Speciaal voor hen hebben we deze cursus ontwikkeld ,waarbij je in één week de beginselen van het potten draaien onder de knie krijgt .

Er wordt vijf dagen intensief gewerkt. De dagen worden opgedeeld in drie delen van twee uur waarin je leert hoe je een pot kunt draaien.
We richten ons uitsluitend op het draaien. Dat begint met het snel en doelmatig centreren , het optrekken en verdunnen en, als dat allemaal vlot gaat, het vormgeven .
We gaan via kommetjes en bekers , naar bordjes ,borden en vazen , ieder in zijn eigen tempo. Er is een hele grote voorraad klei er kan onbeperkt worden geoefend.
De theorie over hoe het verder gaat na het draaien wordt er op een speelse manier tussendoor geweven .Pottendraaien is niet zo makkelijk als het lijkt ; veel mensen zijn teleurgesteld na hun eerste ervaring op de draaischijf , want het is niet zo makkelijk om een pot te draaien als het lijkt. Maar met een goede methode is het mogelijk de beginselen snel onder de knie te krijgen ; dat verhoogt het plezier aan pottenbakken enorm.
Bij La Céramique hebben we een manier ontwikkeld die je snel resultaat geeft.
Natuurlijk ben je na een week geen volleerd draaier , daarvoor is een lange praktijkervaring nodig,maar deze week is een goede basis om daarna thuis op verder te borduren ,of met wekelijkse lessen daarna snel verder te komen .
Het grote voordeel is dat je hier vijf dagen achtereen aan de schijf kunt werken onder deskundige begeleiding van ervaren vakmensen .
Zoals altijd gaan we ook nu het nuttige met het aangename te verenigen enis er tijd voor uitstapjes en maken we enkele excursies naar pottenbakkerijen in de buurt om te zien hoe men daar werkt.
Ontdek het zelf leren en genieten kunnen hand in hand gaan in Zuid - Frankrijk